HAYATA ENGEL TANIMAZ – SEVİMLİ ARKADAŞLAR

sevimli arkadaşlar

SEVİMLİ ARKADAŞLAR MASALLI

           Bir varmış bir yokmuş ;

  Zamanın birinde küçük  bir ördek ailesinin dört yavrusu olmuş bunlardan biri çok ama çok sevimliymiş.

   Aynı günde göl kenarında bir evde yaşayan köpek ailesinin de iki yavrusu olmuş. Küçük yavruları başına buyruk ama bir o kadarda akılı ve iyi bir köpekçikmiş. Doğar doğmaz koşmak oynamak istemiş.

 Küçük ördek yavrusu da çok yumuşak kalpli ve tatlı diliymiş. O da doğduğu günden kocaman dünyayı gezmek görmek istemiş.

 Bu iki yavrunun anneleri yavrularının huyunu bildiği için gözlerinin önünden ayırmazlarmış.

  Günlerden bir gün köpeklerin koşmayı ördeklerin yüzmeyi öğrenme zamanı gelmiş. Anneleri önde babaları arkalarında başlamışlar yürümeye. Tam bu sırada birde ne görsünler . köpek ailesi gölün yanındaki evin bahçesinde kulübede yaşarken. Ördek ailesi evin arka bahçesindeki kümeste yaşamakta.

 Ördek anne ve baba köpek anne ve babaya selam vermişler. Yavruların derdi ise eğlence ve yaramazlıkmış. Bu sırada en sevimli ördek yavrusu ile iyi kalpli köpek yavrusu birbirlerini görmüşler ve birbirlerini çok sevmişler .

 Ördek çik: ‘ Bu köpekçik benim arkadaşım olur mu?’

 Köpekçik: ‘ Bu sevimli ördekçik acaba arkadaş olur mu? ‘ . diye akılarından geçirmişler.

 Bu iki yavru dunu düşüne dursun anne ve babaları onlara ders verme derdindeymiş.

 Ördek anne çocuklarını gölün yanına gelince uyarmış ‘ Benim ve babanızın yaptıklarını yapın ve sakın yanımızdan ayrılmayın demiş ve göz ucuyla sevimliye bakmış.’ Sonrada suya atlamış. Kardeşleri de annelerinin peşinden biraz tereddüt etseler de atlamışlar en son sevimli hiç düşünmeden suya atla yı vermiş ve hepsinden daha iyi yüzmeye başlamış. O gün sudan çıkmak bilmemiş. Anne ve babası sevimlinin bu kadar iyi bir yüzücü olmasından çok mutlu olmuşlar.

  Bu sırada köpekçikte annesinin anlatıklarını dinlemiş ilk dediklerini yapanda o olmuş.

 Her gün karşılaşan ördekçik ve köpekçik sonunda arkadaş olmuşlar. Ördekçik köpekçikle göl kenarında buluşur beraber evlerini etrafında oyunlar oynarlarmış. En sevdikleri oyunda saklambaçmış. Sevimli köpekçik ebe olduğunda ördekçiği   hemen eliyle koyduğu gibi bulurmuş. Ördekçik te  buna çok şaşarmış. Ördek ebe olduğunda ise köpek öyle yerlere saklanırmış ki ördekçik bir türlü onu bulamazmış. Günler geçmiş havanın çok sıcak olduğu bir gün ördekçik göle girmek istemiş. Köpekçikte ‘keşke bende yüzme bilsem de şu güzel suda serinlesem’ demiş. Ördekçikte istersen sana yüzme öğretebilirim demiş. Köpekçik ilk önce çok korkmuş ama arkadaşına güvendiği için kabul etmiş.

  Ördek önce gölün kenarında nasıl yüzeceğini göstermiş. Köpekçikte  bunları tekrarlamış. Ördekçik ve köpekçik beraber suya girmiş. Ördekçik hemen yüzmeye başlarken köpekçik pek başarılı olamamış tam suya batacakken arkadaşı imdadına yetişip onu yakalamış sonrada beraber yüzmeye başlamışlar. Beraber çok  güzel yüzen iki arkadaş çok ama çok eğlenmişler. Kısa sürede köpekçikte çok iyi yüzeye başlamış.

 Günlerden bir gün anneleri köpek yavrularını yüzme öğretmek için göl kenarına getirdiğinde ördekçikte ailesi ile yüzmekteymiş. Annesi yavrularına yüzmeyi anlatırken ördek  yavruları köpek yavruları yüzmeyi bilmiyor diye gülüşmekteyken ördekçik ve köpekçik selamlaşmış işte o anda köpekçik suya atlamış.

  Annesi çok telaşlanmış yavrusunun yüzemeyip boğulacağını zannedip çılgınlar gibi bağırınca köpek baba ve ördek baba koşarak gelmişler ki birde ne görsünler köpekçik ve ördekçik beraber yüzmekteler anne köpek ve kardeşi köpekçiğe hayretle bakıyormuş.

 Anne ördek ise durumu biliyor gibi gülmekteymiş. Ördek yavruları ile üstlerine gelen köpekçikten korkarken . Ördekçik arkadaşını karşılayıp beraber yüzmeye başlayınca ördek yavruları derin bir oh çekerken ;  bu sefer gülme sırası ördekçik ve köpekçiğe gelmiş . Onlar kahkahalarla gülmeye başlayınca herkes gülmeye başlamış. Sonrada anne ördek baba ördek ve anne köpek baba köpek iki yavruyu alkışlamışlar.

  Anneleri ve babaları iki yavruyu çağırmışlar. İki yavru azar işiteceklerini zannedip korkarken anne ve babaları ‘ siz ikiniz arkadaş olmuşsunuz. Bu çok güzel bir şey hep arkadaş kalın. Herkes arkadaş olabilir. Unutmayın birbirinize hep yardım edin ‘ demişler.

 İki arkadaş duyduklarından çok mutlu olmuşlar. O günden sonra hep beraberlermiş. Beraber uyumak en sevdikleri şeymiş. Bu iki dostu yazları gölde beraber gezer gölün keyfini çıkarırlarmış.

Mavi İlkay Masal.

Değerlendirme: 1 / 5.

2 yorum

Yorum bırakın