HAYAT ENGEL TANIMAZ – kırmızı başlıklı kız masalı

kırmızı başlıklı kız

       KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI

 Bir varmış bir yokmuş ülkenin birinde küçük kırmızı başlıklı bir pelerin giyen sevimli mi sevimli tatlı mı tatlı bir kız yaşarmış.

 Herkes bu kıza kırmızı başlıklı kız dermiş. Kırmızı başlıklı kızın ormanda yalnız yaşayan bir büyük annesi varmış. Annesi kırmızı başlıklı kızla büyük anneye sık sık yemek gönderirmiş.

  Günlerden bir gün Annesi hasta büyük annesine en sevdiği kurabiyeleri yapmış ve kırmızı başlıklı kıza büyük annesine götürüp gelmesini söylemiş. ‘ Ormandan geçerken hayvanlara dikkat etmelisin’ demiş.

  Kırmızı başlıklı kız annesinin hazırladığı sepeti alıp ormanın yolunu tutmuş. Güle oynaya ormanda şarkılar söyleyerek giderken bir de bakmış karşısında kurt çıkmış.

 Kurt sevimli sevimli kibar kibar konuşup kırmız başlıklı kıza ‘ Güzel ,tatlı kız kırmızı başlığında çok güzelmiş.’

Kırmızı başlıklı kız çok mutlu olmuş ‘ teşekkür ederim ama kimsiniz ‘ demiş.

 Kurt ‘ kırmızı başlıklı kız ben bu ormanda yaşayan iyi kalpli bir hayvanım seni burada yalnız görünce merak etim. Senin gibi tatlı bir kız bu ormanda tek başına ne yapıyor ‘demiş.

 Kırmızı başlıklı kızda büyükannesinin evinin ormanın tam ortasında olduğunu ona sık sık yemek götürdüğünü şimdide ona en sevdiği kurabiyeleri götürdüğünü söylemiş. ‘

 Kurt kırmızı başlıklı kızı kandırıp istediğini öğrenince birde kurabiyelerin kokusunu alınca dayanamamış. Hemen bir plan yapıp ‘ Anladım tatlı güzel Kırmızı başlıklı kız sana iyi günler benim evime gitmem lazım’ deyip hemen hemen ormanda kaybolmuş.

 Tatlı küçük kırmızı başlıklı kız kurttun kim olduğunu anlamayıp iyi bir hayvan olduğunu düşünüp hemen yolluna şarkılar söyleyerek devam etmiş.

 Bu sırada kurt büyük annenin evi bulmuş bile ve hemen kapısını çalmış.

 Büyük anne ‘kapımı çalan kimdir o ‘ deyince ‘ Büyük annecim ben kırmızı başlıklı kız ‘ demiş. Büyük anne ‘ yavrum, kilidi kaldır içeri gel ‘ demesiyle içeri girip kocaman ağızıyla büyük anneyi yutmuş. Sonrada büyük annenin geceliğini giyip fırfırlı şapkasını örtüp hemen onun yatağına yatıp üstünü örtüp kırmızı başlıklı kızı beklemeye başlamış.

 Kırmızı başlıklı kızda şarkılar söyleyerek hiçbir şeyden haberi olmadığı için neşeyle büyük annesini evine gelmiş Hemen kapısını çalmış.

 Kurt kırmızı başlıklı kızın geldiğini anlayınca çok mutlu olmuş. Ağzının suyu akarak ‘ Kapımı çalan kimdir ‘ demiş.

 Kırmızı başlıklı kız olanlardan habersiz’ Büyük annecim ben kırmızı başlıklı kız ‘ demiş.

 Kurtta sesini büyük annenin sesine benzeterek ‘ Kırmızı başlıklı kız kilidi kaldır içeri gel’ demiş.

 Kırmızı başlıklı kız içeri gelip yatakta yatan büyük annesinin yanı başına oturmuş. Bakmış büyük annesi bir garip.’ Büyük annecim çok mu hastasın ‘demiş.

 Kurt ta sesini büyük annenin sesine benzetmeye çalışırken ‘ Ah benim kırmızı başlıklı kızım çok hastayım ‘ demiş.

 Kırmız başlıklı kız büyük annesini sesindede bir gariplik olduğunu fark edince sorular sormaya başlamış;

‘ senin gözlerin neden bu kadar büyük büyük annecim ‘ demiş.

 Kurt ‘ seni daha iyi göre bilemek için tatlı kızım ‘ demiş.

 Kırmızı başlıklı kız durur mu’  ‘ senin kulakların neden bu kadar büyük büyük annecim ‘ demiş.

 Kurt ‘ Seni daha iyi duya bilmek için benim tatlı kızım ‘demiş.

 Kırmız başlıklı kız gene istediği cevabı alamayınca ‘ büyük annecim senin neden kolların bu kadar büyük ‘ demiş.

 Kurt ‘ seni daha iyi kucaklayabilmek için yavrum ‘demiş.

 Kırmızı başlıklı kız büyük annesinden korkmaya başlasa da ‘ Büyük annecim senin neden bu kadar büyük ‘ demiş.

 Kurt da ağzının suları aka aka ‘ seni daha iyi yiye bilmek için’ demiş ve

 Kırmızı başlıklı kızı bir hamlede yuttu vermiş. Sonrada ‘ Oh tatlımı da yedim. Biraz dinleniyim tekrar acıkınca şu kurabiyeleri de yerim demiş ve karnı tıka basa dolu halde büyük annenin yatağında uyuya kalmış. Uyurken horlaması bütün ormanda duyulmuş.

 Bu sırada ormanda ava çıkan avcı bir de bakmış bir horlama ; ‘Bu ormanda böyle Horlayan kim de diye sesi takip etmiş bir de bakmış ses ormanda yalnız yaşayan büyük annenin  evden geliyormuş.

 Büyükanne hasta mı acaba deyip koşup büyük annenin evine gelince camdan içeri bakmış ki horultuyu yapan büyükanneymiş.

 İçeri girip baktığında büyük annenin yatağında yatan büyük anne değil kurt. Hemen bir plan yapmış. Bıçağı ile kurdun karnını  yarmış bir de bakmış büyük anne ve onun küçük torunu hemen onları çıkarıp kurdun karnına da kayaları doldurup bir güzelde dikmiş.

 Sonra ne mi olmuş Kurt uyandığında midesi taş gibiymiş. Su içmeliyim deyip evden çıkıp kuyunun başına gittiğinde avcı , büyük anne ve kırmızı başlıklı kız bir yere saklanmış kurdu izlemektelermiş.

 Kurt ağırlaşan midesinden zorlukla kuyunun başına gelmiş. Su içmeye çalışırken birden kuyuya düşü vermiş.

 Büyük anne ve kırmızı başlıklı kız avcı sayesinde kurtulmuş. Kırmızı başlıklı kız kimsenin kendisini kandırmasına izin vermemiş.

Büyük anne kırmızı başlıklı kız ile avcıya teşekkür etmişler.

 Avcı , kırmızı başlıklı kız ve büyük annesi çok güzel bir hayat yaşamış. Güzel günler bizimde olsun.

Değerlendirme: 1 / 5.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s